Ferienresorts, Erlebnisbäder, Einkaufszentren - eine Millionen-Abzocke?

CampusBad Flensburg

Flensborg Avis 19.05.2008

Masser af wellness i svømmehallen

Afgørelse. Rapport fra Kiel afviser klage mod liciteringen af Flensborgs ny svømmehal og afslører detajler om, hvor meget wellness der er planlagt i Flensborg.

FLENSBORG. På 29 sider begrunder "Vergabekammer" i Kiel, hvorfor udliciteringen af den planlagte svømmehal i Flensborg er sket i overensstemmelse med gældende regler.

Det var Deyle-gruppen i Stuttgart, der klagede imod licitationens resultat. Del, fordi Deyle selv kom med et (dyrere) tilbud, som ikke blev tilgodeset. Dels fordi Deyle ejer og driver Fördeland-Therme i Lyksborg og nu frygter, at konkurrencen i Flensborg vil være stor.

Klagen gik ud på, at der i licitationen ikke var tale om et wellness-bad, men et sportsbad, og at det, byrådet i sidste ende besluttede sig for, alligevel var et wellness-bad.

Myndigheden "Vergabekammer" fungerer som en domstol, og begrundelsen er tilsvarende affattet på et særligt retssprog.

Nye detaljer

Trods det er der interessante detaljer om udliciteringen, som ikke har været fremme i offentligheden endnu.

Der fremgår, at Deyles projekt med en svømmehal skulle koste byen to millioner euro årligt - en halv million mere end det projekt, der nu skal bygges.

Derudover fremgår det i detaljer, hvad den ny svømmehal foruden sportsbadet skal indeholde:

"Afslapningsbassin med integreret vildbæk, nakkebrusere, massagesiddebænk, bassin til småbørn, fire-årstiders bassin med whirlpool og koldt bassin til at dykke ned i efter saunaen, saunabassin i det fri, whirlpools og andre mini-bassiner, saunalandskab med restauration, dampbad, isautomat, endnu et koldtvandsbassin (Tauchbecken), "oplevelsesbrusere", hvilerum med pejs, solarier, bistroterasse, beautyområde med pedicure, manicure, make up, klassisk massage, tyrkisk hamam- og rasulbad."

Det er stort set det, der også findes i Lyksborg. Der er næppe et tilbud i Lyksborg, som Flensborgs ny svømmehal ifølge denne beskrivelse ikke vil have.

Klagen afvist

Det til trods besluttede kammeret i Kiel sig for at afvise klagen, fordi de mange wellness-elementer i Flensborgs kommende svømmehal efter kammerets opfattelse ikke udelukker, at svømmehallen alligevel overvejende har karakter af et sportsbad.

- Liciteringen tillod et udkast med wellness-elementer, begrunder kammeret.

Rapportens sidste sider drejer sig om, hvad den klagende part skal betale for afgørelsen, og det bliver med rette begrundet nøje. For prisen er 13.000 euro.

Klageren, Uwe Deyle, meddeler, at han ikke deler kammerets syn på sagen. Deyle-gruppen vil nu analysere begrundelsen og så beslutte, om der skal klages mod afgørelsen. Det kan ske ved landsretten i Slesvig.

Dirk Thöming


Zur Firmenübersicht Wolfgang Tober

Bodden-Therme Ribnitz-Damgarten: Thermen-Chef Wolfgang Tober soll Geld zurückzahlen


Presseübersicht Campusbad Flensburg