Ferienresorts, Erlebnisbäder, Einkaufszentren - eine Millionen-Abzocke?

Flensburg: Trigon / C + T Development Südermarkt-Passage (Flensburg-Galerie)

Quelle: Flensborg Avis 21.01.2004

Center i farezonen

Søndertorvpassage. Firmaet bag byggeriet af det ny indkøbscenter i Flensborg er i dyb økonomisk krise. Politikerne vil holde fast ved planerne.

FLENSBORG. Selskabet bag det omstridte projekt Søndertorvpassagen, Crow & Trigon (C & T), har nu over for byens forvaltning indrømmet, at det er i økonomisk krise, der umuliggør byggeri af indkøbscentret på de nuværende betingelser.

På et pressemøde i aftes blev problemerne begrundet med, at C & Ts finanspartner, "Real I.S. AG", har trukket sig. Dermed er finansieringen af en stor del af de samlede omkostninger på 75 mio euro ikke sikret.

C & T, som tidligere kun hed Trigon, vil nu prøve at finde nye partnere, men det er usikkert, om og hvornår det vil lykkes at skrive nye kontrakter. Dermed ligger det fast, at projektet i hvert fald bliver forsinket.

Tre mulige partnere har angiveligt ytret interesse, men de vil kun være med, hvis usikkerheden omkring passagens største trækplaster, elektronikkæden Saturn, ryddes af vejen.

Sydslesvigsk Vælgerforenings borgerlige medlem i planlægningsudvalget, arkitekt Glenn Dierking, siger, at Trigons problemer åbner mulighed for at starte påny.

Han gør opmærksom på, at projektet i sin tid mere eller mindre i hemmelighed blev gennemtrumfet af overborgmester Hermann Stell (CDU).

- Hvis Søndertorvpassagen fortsat skal bygges, må det ske med en arkitektkonkurrence, der samtidig omfatter Søndertorv og Rødegade, siger Glenn Dierking.

Uwe Sprenger og Dirk Thöming

Mere i den trykte avis