Ferienresorts, Erlebnisbäder, Einkaufszentren - eine Millionen-Abzocke?

Fördeland Therme Glücksburg

Presse Fördeland Therme Glücksburg


Flensborg Avis 02.04.2008

Badeland i Lyksborg har fået en ny driftsleder

Overlevelseskamp. Therme i Lyksborg vil prøve at få flere badegæster ved at lave bedre tilbud til familier. Lyksborgs repræsentant i Flensborg er tilfreds med besøgstallene det første år, men frygter det værste, når ny svømmehal i Flensborg åbner.

LYKSBORG. Om det hænger sammen med for dårlige besøgstal i badelandet i Lyksborg, synes at være uklart. I hvert fald fik Förde Therme en ny daglig leder i går. Det er Jana Freymann, der nu skal styre driften og markedsføre badelandet.

- Den ny driftsleder vil også arbejde med prisstrukturen, siger Lyksborgs tidligere borgmester og nuværende repræsentant på rådhuset i Flensborg, John Witt.

Badelandet er blevet kritiseret for høje priser, og det er planen at skabe billigere tilbud for børnefamilier.

Ligeledes skal tilbuddet til sportssvømmere udvides.

- Lige nu betaler man reduceret entre, når man kun bruger sportsbassinet om aftenen. Reglen bliver måske udvidet til at gælde hele dagen, siger John Witt.

John Witt er skuffet over de planer, Flensborg Kommune har med at bygge en ny svømmehal inklusive wellness og badeland med rutchebane m.m.

- Aftalen var, at der skulle bygges et rent sportsbad, siger han.

Lyksborgs tal i orden

Han frygter, at Flensborgs ny badeland vil tage kunder fra badelandet i Lyksborg, som åbnede så sent som for et år siden.

Først blev der anslået 260.000 besøgende per år. Dette tal revideres nu til 200.000, som angiveligt har besøgt Förde Therme i det første år siden åbningen 1. april 2007.

- I gennemsnit kom der 550 om dagen. Det er også det, Lyksborg Kommune i forvejen regnede med. Det højere tal, som var grundlag for projekteringen, troede vi i Lyksborg ikke på fra starten, siger John Witt til Flensborg Avis.

Han er tilfreds med besøgstallet, som, han mener, er tilstrækkeligt til, at badelandet kan køre rundt i længden.

Svømmehal giver dødsstød

Hvad det ifølge John Witt nok ikke ville kunne mere, når den planlagte svømmehal i Flensborg tages i brug.

- Vi har færre personale- og driftsomkostninger, end vi i de første analyser gik ud fra. Derfor kan det godt løbe rundt med det nuværende besøgstal. Men der er ikke det store overskud at hente.

- Men hvis der åbner et badeland mere i Flensborg, finansieret med offentlige tilskud, så vil det ikke køre længere, siger John Witt med skuffelse i stemmen.

Forkerte tal

Uwe Deyle, direktør for Förde Therme i Lyksborg samt direktør for Deyle-gruppen i Stuttgart, ville i går ikke kommentere, hvorfor badelandet i Lyksborg har fået en ny driftsleder.

Han fortalte dog, at de besøgstal, som blev sendt ud af den tidligere driftsleder, samt de budgetterede tal, var forkerte. Dirk Thöming


Presse Fördeland Therme Glücksburg