Ferienresorts, Erlebnisbäder, Einkaufszentren - eine Millionen-Abzocke?

Fördeland Therme Glücksburg

Presse Fördeland Therme Glücksburg


Flensborg Avis 29.11.2001

Badproblemer snart ude af verdenen

LYKSBORG. Sydslesvigsk Vælgerforening indbød tirsdag til politisk informationsmøde med den ny borgmester, John Witt. Det blev et vældigt aktuelt møde, fordi partimedlemmerne dermed kunne orientere sig om den seneste udvikling i planerne om et nyt svømmebad i byen.

Her går vælgerforeningen ligesom byens øvrige politikere nu ind for en løsning, der går ud på at bygge et 32 mio. mark dyrt bad, hvor det nuværende havbølgebad ligger. Dermed skulle Lyksborgs badproblemer efterhånden snart være ude af verden.

- Fordelen er, at nedrivningen af det nuværende bad er med i prisen. Deyle er et seriøst og velkonsolideret firma fra Stuttgart, som er kommet med et forslag til et svømmebadsbyggeri, som har samlet bredt flertal. Byen vil nemlig gerne have et familiesvømmebad. Løsningen i forbindelse med et sundheds- og rekreationscenter i kurparken var ensbetydende med, at vi skulle ud og hente tilladelser hos Albrecht Vermögensverwaltung, der ejer Strandhotellet, samtidig med at projektet i kurparken hovedsageligt var baseret på sauna- og wellnessfaciliteteter, siger SSWs gruppeformand i byrådet, Hans Uwe Axen.
Det er lykkedes Deyle at overbevise byrådsgruppen om badprojektets fordele. Landet skal gerne bidrage med 50-60 procent af byggesummen, og så skal byen selv ud at finde de resterende midler, hvilket igen vil betyde tyngende lånoptagning. Her kommer en del af midlerne dog ind igen via den husleje, som Deyle forpligter sig til at betale for svømmebadet.

Trængt butiksliv

Borgmesteren kom i sin samtale med SSWerne også ind på, at enkelte detailhandels-butikker i Lyksborg har svært ved at få forretningen til at løbe rundt. Enkelte butikker i midtbyen har allerede planlagt at lukke, så byen har konsulteret et erhvervsfremme-selskab med henblik på at finde en løsning til erstatning for de forretninger, der drejer nøglen om.
På ligestillingsområdet har mindretalspartiet ikke noget udestående med byen. Skolen og de øvrige institutioner får de kommunale tilskud, de har krav på i ligestillingens navn.
Borgmesteren fortalte også, at der vil blive udstykket nye boliggrunde på Bremsberg, og at alle forældre kan regne med børnehavepladser til deres børn i Lyksborg, så der er umiddelbart ikke noget til hinder for, at unge familier kan flytte til byen.
Lise Kristensen


Presse Fördeland Therme Glücksburg