Ferienresorts, Erlebnisbäder, Einkaufszentren - eine Millionen-Abzocke?

Fördeland Therme Glücksburg

Presse Fördeland Therme Glücksburg


Flensborg Avis 10.01.2002

Kompromis om vandland

Imødekommenhed Investorer og forvaltning har til en vis grad beroliget borgerinitiativ mod fritidsbad i Lyksborg.

LYKSBORG. Et endnu større grønt område omkring kurcentret, og andre trafiknedsættende initiativer skal gøre det lettere for Lyksborgs badelandsskeptikere at forlige sig med tanken om et vandlandsbyggeri i byen.

Meget mere skov

Det er resultatet af et forligsmøde i byen mellem projekteringsselskabet Deyle og de kritiske borgere. Borgmester John Witt havde nemlig forberedt sig grundigt og var gået på opdagelse i de grønne områder omkring det nuværende havbølgebad, der skal erstattes af et nyt badeland med projekteringsfirmaet Deyle som kommende driftssselskab.

John Witt fandt ud af, at ved at koncentrere parkeringen i skovområdet vest for Sandwigstrasse ville bilerne komme så langt væk, at de ville forstyrre naboerne mindst muligt. Det giver naturligvis problemer med miljø- og fredningsmyndighederne, så derfor går forslaget ud på at plante tre gange så meget skov og at udvide de grønne områder omkring kurcenter og svømmebad.

Samtidig bliver der gjort en indsats for at gøre hele området til stillekørsels-kvarter med 30 kilometer fartbegrænsning. Der skal etableres parkeringspladser i udkanten af dette område med udførlig P-skiltning for på den måde at undgå, at de besøgende kører rundt og leder efter parkeringspladser.
Protestgruppens største betænkeligheder har nemlig været larmen og trafikbelastningen fra de firhjulede, der skal transportere 260.000 årligt besøgende til det ny badeland, når det bliver bygget.
- Jeg kan kun bifalde tanken om at gøre kurområdet til trafikberoliget zone. Der er mange positive ting i borgmesterens forslag, men vi er stadig skeptiske over for byggeplanen, der giver mulighed for et langt større byggeri, end det Deyle og byen har lagt på bordet lige nu, siger Maria Bröcking fra borgerinitiativet.
Hun nærer sammen med sine lidelsesfæller frygt for, at svømmebadet blomsterer ved knopskud, hvis byggeplanen (Bauleitplan) giver plads for det.

Støjfri rutchebane

Inde i selve svømmebadet bliver rutchebanen rykket badud på den mest støjdæmpede plads, og der bliver ikke mulighed for at åbne ud til det fri, så larmen fra de badende og rutchende børn kommer heller ikke til at forstyrre naboerne.
Efter forligsmødet har de berørte beboere omkring Tingplatz erklæret sig tilfredse og afstår dermed fra at køre retslig konfrontationskurs mod badprojektet.

Lise Kristensen


Presse Fördeland Therme Glücksburg