Tropenbad Waikiki Glücksburg

Presse Waikiki Glücksburg


Flensborg Avis 02.08.2000

Ny strid om planlagt badeland

Lyksborgs borgmester er fortørnet over indirekte beskyldninger for korruption Lyksborgs borgmester Hans-Werner Petersen er stærkt fortørnet over indirekte beskyldninger for korruption i forbindelse med det omstridte badelandsprojekt. Her er han fotograferet ved en tidligere lejlighed foran planen over projektet.
(Archivfoto)

Atter ballade om badelands-planer

Løbeseddel. Diskussionen om byggeriet af et storstilet badeland i har igen bragt sindene i kog. Borgmesteren er fortørnet over modstander.

LYKSBORG. Medlem af initiativgruppen mod badelands-projektet, Reimer Backen, uddelte i forbindelse med Lyksborgs 100 års byfest fornylig løbesedler med overskrifterne "Oplevelsesbad i bedragerisump", "Korruption under palmer" og "Statsadvokat-undersøgelser mod borgmester".

Det var alt sammen overskrifter fra forskellige tyske avisers skriverier om lignende "Waikiki-badelande" rundt om i Tyskland.
Borgmesteren mener; at løbesedlerne bevidst insinuerer, at han ikke har rent mel i posen i hele badelandsdebatten.
Derfor har han skrevet til Reimer Backen at denne på sin "ulideligt dumme og vedholdende måde igen har fremført sine sædvanlige og forsimplede synspunkter".

Borgmester Hans-Werner Petersen "forbyder" Backen i brevet, som i øvrigt er adresseret til Reimer Backens mor, "udbredelse af skrivelser med insinuationer om, at borgmesteren skulle medvirke til udførelse af kriminelle handlinger ved at fremme byggeriet af et badeland".

-Han kan bare læse løbesedlen ordentlig. Overskrifterne er sat i citationstegn. De stammer allesammen fra østrigske og tyske aviser, siger Reimer Backen til Flensborg Avis.

Han og den øvrige initiativgruppe mener; at badelandsplanerne i Lyksborg er slået alt for stort op.

De henviser til at et stort badeland i Neubrandenburg er gået konkurs for godt en måned siden, og at et andet "Waikiki"-projekt i Zeulenroda i Thüringen har ført en forvaltningsskandale med sig med sagsanlæg for misbrug af offentlige midler.

Det schweiziske selskab Aqua Planet, som ogsa er fødselshjælper for badelandsprojektet i Lyksborg, er på anklagebænken i begge sager.

Træt af beskyldninger

Borgmesteren er godt træt af beskyldningerne og påpeger, at byens samarbejdende planlægningspartner hedder Medicoplan.

Men Reimer Backen og resten af borgerinitiativet mener blot, der er tale om en ulv i fåreklæder og de xsamme personer går igen i Medicoplan og det blakkede firma Aqua Planet.

De mener også, konklusionerne efter et hovedudvalgsmøde i sidste måned er lidt for positive og høtsvævende.
Fra det lukkede møde er et foredræg af Michael Weilandt fra forbundet af offentlige badebyer blevet udlagt, som at han mente, grundlaget for et storstilet badbyggeri i Lyksborg var i orden.

- Hr. Weilandt holdt et informativt og neutralt oplæg om de mange badelandsinitiativer, der er i gang i hele Forbundsrepublikken.

Det gav en masse talmateriale at forholde sig til, men selvfølgelig intet konkret om der skal bygges et badeland eller ej. Han sagde, at det måske er en ide, at vi laver vores egen behovsanalyse, fortæller SSW-medlem af hovedudvalget, Uwe Axen.

Problemer med finansieringen

SSWeren betvivler selv meget stærkt, at badelandsprojektet, der kalkulerer med en halv million besøgende om året, kan føres ud i livet.

- Byen søger private investorer til 45 mio. mark, men der skal meget til, for at private selskaber involverer sig i sådan et projekt. De satser selvfølgelig på, at det giver afkast, og det er jo netop usikkerheden omkring hele svømmebads-byggeriet.

- Da det nuværende havbølgebad blev åbnet, havde det 220.000 årlige besøgende, men nu er det nede på 110.000, siger Hans-Uwe Axen.

Initiativgruppen mod badelandet inviterer førstkommende lørdag kl. 11, alle interesserede borgere til at lægge vejen forbi det stedlige Wellenbad.

Her vil de ved hjælp af balloner vise, hvor højt og stort en ny badeanstalt bliver, hvis de nuværende planer bliver ført ud i live.

Lise Kristensen


Presseübersicht Tropenbad Waikiki Glücksburg