Ferienresorts, Erlebnisbäder, Einkaufszentren - eine Millionen-Abzocke?

Fördeland Therme Glücksburg

Presse Fördeland Therme Glücksburg


Flensborg Avis 31.08.2002

Nyt bad giver også underskud


Badeland. Lyksborg havbølgebad lukkes ved årsskiftet, og det er uvist, hvordan byens badeudbud vil tage sig ud i fremtiden.

LYKSBORG. Diskussionerne om et nyt badeland i Lyksborg er nærmest uendelige. Hovedudvalget skal på tirsdag tage stilling til det foreliggende udkast til et nyt badeland, der nu ser ud til at komme til at give lige så stort underskud som det gamle.

- Et nyt bad vil koste 14 mio. euro, hvoraf Kiel har stillet os i udsigt, at halvdelen vil blive støttet med EU-midler, ti procent skal komme fra delstaten, og resten betales af byen. Selv hvis dette regnestykke går op, må byen regne med et årligt underskud på 277.000 euro, siger SSW-medlem af hovedudvalget, Hans Uwe Axen.
Han har som finanskyndig netop år efter år harceleret mod det årlige underskud, byen nu har dækket i det gamle havbølgebad i årtier. Det gamle svømmebad lukkes senest ved årsskiftet, hvorefter byen skal finde ud af, hvordan badeudbudet fremover skal tage sig ud i Lyksborg.

- Euforien i byen er stor, og det er svært at bevare begge ben på jorden. De fleste mener, Lyksborg skal have et nyt badeland, men jeg mener, man bør kigge ud over sin egen tallerkenkant og bygge et regionalt svømmebad. Personligt ville jeg ikke have noget imod, at det kommer til at ligge i Ves. Hvorfor skal Flensborg investere fire mio. i sit svømmebad, mens vi skyder tocifrede millionbeløb i noget nyt. Det drejer sig vel om at finde en fælles løsning, siger Uwe Axen. Han forudser, at byen på baggrund af sin anstrengte økonomi vil få svært ved at få lov at sætte sig i yderligere udgifter og gæld til badbyggeri og drift.

Lise Kristensen


Presse Fördeland Therme Glücksburg