Ferienresorts, Erlebnisbäder, Einkaufszentren - eine Millionen-Abzocke?

Fördeland Therme Glücksburg

Presse Fördeland Therme Glücksburg


Flensborg Avis 29.12.2006

Velvære i Lyksborgs ny bad har sin pris

Fritid. Oplevelser i Lyksborg ny svømmehal er alt andet end gratis. Men priserne er ikke høje, siger manager Hermann Roks. Vandentusiaster har dog andre muligheder i området.

LYKSBORG. - Vi er et privat foretagende og skal hver måned betale forpagtningsafgifter til byen. Med selve svømmehallen tjener vi ikke penge. Forretningen kan kun køre rundt, fordi vi tilbyder andre ydelser. For eksempel gastronomiske oplevelser.

Med disse ord forsvarer svømmehalmanager Hermann Roks den prispolitik, firmaet bag Lyksborgs ny badeland, Fördeland Therme, har besluttet sig for.

Det bliver ikke en billig fornøjelse at invitere familien en tur i den ny hal. Voksne skal betale ti euro i entre for at nyde en dukkert. Vil de blive længere end to timer, skal de hente tolv euro op af pungen, og en heldagsbillet koster 13 euro.

Børn mellem fem og femten år slipper billigere. De skal af med 7,50 euro for to timer i vandet, to euro mere for to timer længere i vandet og 10,50 euro for hele dagen.

Vil man benytte sauna-tilbuddene, skal der ekstra penge på bordet.

En heldagsbillet for en familie på to voksne og to eller flere børn koster til svømmehallen alene 52,25 euro.

Priserne gælder kun på almindelige hverdage. Vil man nyde et ophold i en weekend eller på en helligdag skal der lægges 50 cent pr. billet mere på bordet.

En kvart million gæster

Hermann Roks henviser til, at priserne i sammenligning med andre badelande ikke ligger på et højt niveau. Og han minder om, at der er mange rabatmuligheder for unge og studerende samt i form af såkaldte clubkort. Af dem findes tre forskellige slags. Det dyreste er et guld-kort til 130 euro om året for voksne. Ejeren kan så få 50 procent rabat på entreen til svømmehallen og mellem ti og 20 procent på andre ydelser.

- Vi regner med at kunne modtage 250.000 besøgende om året, men vi ved ikke hvor mange lokale beboere, der vil benytte vores Fördeland Therme, siger Hermann Roks.

De lokale kom indtil for tre år siden gerne i deres daværende svømmehal. Uden tidsbegræsning kostede en billet til badet 3,50 euro for voksne og 2,50 euro for børn. For at benytte saunaen var prisen sat til otte euro. Til gengæld kan den ny svømmehal tilbyde lange åbningstider. Dørene åbnes klokken ti og lukkes først kl. 22, om fredagen og lørdagen endda en time senere.

Priser på mellemniveau

Den turistansvarlige i Lyksborg, Jürgen Wolf, undrede sig i første omgang over priserne for at benytte Fördeland Therme.

- Men jeg er blevet klogere. Jeg har bedt en medarbejder om at sammenligne priserne med tilsvarende badelande i Slesvig-Holsten og andre delstater. Vi fandt ud af, at priserne i Lyksborg ikke er udsædvanlige. Tværtimod, de ligger på et pænt mellemniveau, siger Wolf til Flensborg Avis.

Han tilføjer, at branchen tager biografbilletprisen som udgangspunkt. Prisen for et biografbesøg bruges til at kalkulere priserne for at benytte et badeland.

Iagttagere tror, at priserne til Fördeland Therme vil afholde en del af den lokale befolkning fra at tage en svømmetur i den ny hal, som åbner til foråret. Allerede nu er der mange, som bruger svømmebassinet i hotellet Miramar i Lyksborg eller tager til Flensborg eller Bov nord for grænsen. I Bov for eksempel koster en voksenbillet til svømmehallen kun 4,10 euro, og børn op til 17 år slipper med det halve.

Peter Volgmann


Presse Fördeland Therme Glücksburg