Tropenbad Waikiki Glücksburg

Presse Waikiki Glücksburg


Flensborg Avis 12. August 1999

Waikiki i modvind

Borgergruppe vil ikke have stort badbyggeri til Lyksborg

LYKSBORG. En gruppe beboere på Fördestraße og Thingplatz i Lyksborg har holdt møde for at lave en samlet protest mod byggeriet af et tropisk Waikikibad i byen. De frygter ikke alene for traffiken, men mener også, at byens samarbejdspart i hele projektet, Aqua Planet, er et for usikkeret at satse på.

En af initiativtagerne til mødet, Reimer Backen, har via internettet fundet artikler og informationer om Aqua Planets aktiviteter med badbyggeri i andre byer.

Heraf fremgår det blandt andet, at Pinneberg har opgivet sine waikiki-planer, fordi de blev for storslåede for byens trafikale forhold. Her har man afvist et 70 mio. mark stort Waikiki-bad, fordi byen, ifølge dens politikere, ikke har kapacitet til at huse "fritids- og fornøjelseindustrivirksomhed".

Ligeledes er det schweiziske planlægningsfirma, Aqua Planet, under mistanke for under et lignende byggeri i Zeulenroda i Thüringen at have stukket penge til side på en schweizisk bankkonto, selv om det var en udtrykkelig betingelse for at få landstilskud i Thüringen, at overskudet fra det gigantiske badeland skulle tilfalde offentlige kasser.

I Zeulenroda løber en verserende sag mod den afgåede borgmester, der skulle have lavet aftaler med Aqua Planet om at kunne tiltræde en vellønnet stilling, når han var færdig med borgmesterjobbet.

Ved ingenting
Borgmesteren i Lyksborg, Hans Werner Petersen, holdt i går møde med planlægningsfirmaet. Byggeudvalgsformand Klaus Schmidt, SPD, oplyser, at han indtil videre ikke er blevet konfronteret med nye oplysninger, der kan skrinlægge det 40 mio. mark dyre badprojekt i Lyksborg.

Meningen er, at et tropisk badeland skal trække i hundrede tusindvis af gæster fra nær og fjern til Lyksborg hvert ar. Det har også betydet, at de første indsigelser først og fremmest er kommet mod det parkeringskaos, et badeland af de dimensioner vil medføre. Mange borgere mener, at trafikproblemerne vil blive langt større, end byen anslår, og at de planlagte 300 parkeringspladser er alt for lidt.

- Vi har fået en protest fra borgergruppen, og så har enkelte private gjort indsigelse mod det planlagte Waikiki bad. Det bliver alt sammen taget med i den fortsatte planlægning, og den arbejder vi fortsat på, uanset om investoren er likvid, gift eller har tre børn, siger lederen af Lyksborgs byggeafdeling, Axel Vockeroth.

Om alt går vel udelukker han ikke, at der kan tages stilling til indsigelserne mod lokal- og dispositionsplaner for det kommende badeland allerede på det næste byggeudvalgs- og byrådsmødet den 21. september. Sker det, er det ikke udelukket, at det gamle havbølgebad i Lyksborg rives ned allerede i år.

Ingen investor

- Aqua Planet er ikke investor i Waikiki-badet. Det er blot et planlæggende firma. Jeg er skeptisk over for det store badprojekt, men betænkeligheder ved Aqua Planet bør ikke stoppe planlægningen, men naturligvis skal det gamle bad ikke rives ned, før der foreligger en finansiering og en byggeplan for et nyt, siger SSW-medlem af byggeudvalget, Erko Möller.

Lise Kristensen


Presseübersicht Tropenbad Waikiki Glücksburg